Лесна тилапия, пържена с два соса
Маринована риба с чесново-лимонено масло.
Необходими продукти:
- 1 бр тилапия – среден размер
- цели зърна кориандър – 1 ч.л.
- сок от лайм – 4 ч.л.
- лук: 1 малка глава, тънко нарязан
- чесън – 2 скилидки, нарязани
- зелени чушки чили серано: нарязани наполовина
- малко брашно
- сол и черен пипер на вкус
- олио
Чесново масло с лайм:
- кора от лайм: 1 среден лайм
- лук: тънко нарязан, 1 с.л.
- чесън: 4 скилидки, запечени на тиган
- зелено чили: нарязано
- масло: неподсолено, 4-5 с.л.
Пармезанов сос:
- майонеза: 2-4 с.л.
- сирене пармезан: 2-3 ч.л.
- черен пипер: на вкус
- сок от лайм: 2-3 ч.л.
Начин на приготвяне:
1. Почистете рибата и я изкормете. Направете диагонални разрези по кожата, за да улесните мариноването.
2. Мариновайте рибата в сол, пипер, кориандър и сок от лайм. Около 20-25 минути.
3. Подсушете. Поръсете рибата леко с брашно – ще я направи хрупкава и ще й придаде хубав цвят.
4. Загрейте олио докато започне да вдига пара и сложете лука, чесъна и чилито да го овкусят и ароматизират, преди да сложите рибата. Пържете около 5-6 минути, по 2-3 минути от всяка страна.
Съвет: зърната кориандър могат да са леко запечени преди да се сложат на рибата, така естествените масла и аромати ще излязат или смелете зърната след като леко ги запечете и после мариновайте рибата с тях.
1. Приготвяне на сосовете: просто смесете всичко заедно и залейте рибата или ги сервирайте отстрани като сос за потапяне
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ