Панирана риба в картофена обвивка
Пържена риба в коричка от картофи.
Необходими продукти:
- 600 г филе от риба от вид по избор
- 2 картофа
- 2-3 с.л. брашно
- сол и пипер на вкус
- 1 яйце
- растителна мазнина около 30 мл
Начин на приготвяне:
1. Почистете рибата и я нарежете на филенца. Можете да ги направите по-малки в стил фиш енд чипс или да ги оставите като цели шницели.
2. Обтрийте рибата със сол и пипер и я покапете с лимонов сок.
3. Рендосайте картофите и леко ги поизстискайте от водата. Разбийте яйцето и го добавете при картофите. Овкусете със сол и пипер и добавете брашното. Разбъркайте хубаво сместа.
4. Сгорещете мазнината в тиган, който си има и капак.
5. С притискане облепете рибните филенца с картофената панировка. Ако е необходимо добавете в нея още брашно или навлажнете рибата. Не винаги се получава от първия път.
6. Пържете от всички страни до позлатяване. Ако се съмнявате, че рибата не е готова, захлупете с капак и гответе още малко на слаб огън.
7. Сервирайте с резени лимон и сос за топкане. Пресни зеленчуци няма да са излишни, защото става мазничко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ