Лесна какаова торта с глазура
Домашна шоколадова торта с кондензирано мляко и сметана.
Необходими продукти:
За тестото:
- 400 грама брашно
- 400 мл кондензирано мляко
- 60 грама масло
- 1/2 с.л. сода, гасена в оцет или лимонена киселина
- 2 пакетчета ванилова захар
- 3 ч.л. какао
За крема:
- 200 грама масло
- 200 мл кондензирано мляко, разбито с 2 с.л. какао
За шоколадовата глазура:
- 4 с.л. заквасена сметана
- 4 с.л. захар
- 4 с.л. какао
Начин на приготвяне:
1. Направете тестото като смесите всички продукти за него и разбиете хубаво. Печете два блата за по 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
2. Загрейте в съд кондензираното мляко и маслото така че да се смесят, но да не кипват. Добавете и какаото. Щом кремът е готов, оставете го на страна леко да се охлади, след това слепете двата блата един за друг с него и намажете и горния блат от горната страна преди глазурата.
3. Разбийте заквасената сметана със захарта и какаото и изсипете върху тортата. Заравнете с шпатула. Сладкишът е готов - просто го приберете в хладилника да се стегне хубаво за няколко часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ