Регистрация

Лесна какаова торта с глазура

Лесна какаова торта с глазура
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 3306

Домашна шоколадова торта с кондензирано мляко и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 400 грама брашно
  • 400 мл кондензирано мляко
  • 60 грама масло
  • 1/2 с.л. сода, гасена в оцет или лимонена киселина
  • 2 пакетчета ванилова захар
  • 3 ч.л. какао

За крема:

  • 200 грама масло
  • 200 мл кондензирано мляко, разбито с 2 с.л. какао

За шоколадовата глазура:

  • 4 с.л. заквасена сметана
  • 4 с.л. захар
  • 4 с.л. какао

Начин на приготвяне:

1. Направете тестото като смесите всички продукти за него и разбиете хубаво. Печете два блата за по 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

2. Загрейте в съд кондензираното мляко и маслото така че да се смесят, но да не кипват. Добавете и какаото. Щом кремът е готов, оставете го на страна леко да се охлади, след това слепете двата блата един за друг с него и намажете и горния блат от горната страна преди глазурата.

3. Разбийте заквасената сметана със захарта и какаото и изсипете върху тортата. Заравнете с шпатула. Сладкишът е готов - просто го приберете в хладилника да се стегне хубаво за няколко часа.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта