Торта Колибри с плодове
Торта Колибри с глазура от крема сирене с лайм.
Необходими продукти:
- За блата:
- 1 + 3/4 ч.ч. самонабухващо брашно
- 1 ч.ч. кафява захар
- 1/2 ч.ч. кокосови стърготини
- 1 ч.л. сода за хляб
- 1 ч.л. канела
- 220 г ананас
- 220 г киви
- 2 зрели банана
- 3/4 ч.ч. лек зехтин Extra Virgin
- 2 яйца
За глазурата с лайм и крема сирене:
- 75 г крема сирене
- 75 г неосолено масло
- 175 г пудра захар
- 1 ч.л. сок от лайм
- 2 ч.л. кора от лайм
Начин на приготвяне:
На блата:
1. Загрейте фурната на 180ºC.
2. Нарежете плодовете на малки кубчета, а бананите ги намачкайте.
3. Смесете сухите продукти в купа, като натрошите хубаво бучките от кафявата захар.
4. Направете кладенче в средата, изсипете зехтина и яйцата вътре и разбъркайте хубаво, без да прекалявате.
5. След това прибавете плодовете и смесете добре.
6. Печете докато блатът отскача на допир.
(Трябва да е сочен, така че не се притеснявайте, ако изглежда влажен.)
На глазурата:
1. В купа разбийте размекнатото крема сирене, маслото и пудрата захар на крем.
2. Прибавете сока и кората от лайм и разбъркайте хубаво.
3. По желание може да добавите натрошени орехи, кора от лайм и канела като украса отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ