Лесен солен кекс с шунка и кашкавал
Кекс с колбас и сирене в терин.
Необходими продукти:
- 150 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 3 яйца
- 100 мл зехтин
- 120 мл мляко
- сол и черен пипер
- 100 г шунка или друг колбас по избор
- 100 г кашкавал или друго твърдо жълто сирене по избор
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното в купа и добавете бакпулвера.
2. Яйцата разбийте с вилица в отделен съд и изсипете при брашното.
3. Добавете зехтина, млякото, сол и пипер и разбъркайте. Мешайте с шпатула докато се получи хомогенно тесто.
4. Нарежете на малки кубчета шунката и кашкавала и добавете в тестото. Разбъркайте.
5. Прехвърлете получената смес в малка тава или терин с високи бордове - размер 8х16 до 10х18 е добре.
6. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса между 35 и 45 минути - колкото по-дебел е кексът, толкова повече печене му трябва. След охлаждане извадете от формата и нарежете на филийки.
Източник: YouTube/Кондитер. Iulia Portugalia
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ