Солен кекс с кашкавал и сирене
Кекс със сирене и чушки.
Необходими продукти:
- 150 г брашно
- 3 яйца
- 1 червена чушка
- 1 зелена или жълта чушка
- 1 ч.л. бакпулвер
- 100 г кашкавал
- 150 г бяло сирене
- чубрица или копър по желание
- 50 г разтопено масло или олио
- 6 с.л. мляко
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното с бакпулвера.
2. Рендосайте кашкавала на едро ренде.
3. Чушките измийте, почистете и нарежете на много малки кубчета със страна около 5 мм.
4. В купа разбийте яйцата, добавете млякото и избраната от вас мазнина, а после постепенно вкарайте пресятото брашно с бакпулвера. Разбъркайте така, че да няма бучки. Дотук можете да работите и с миксер.
5. Добавете кашкавала и подправките, рабъркайте хубаво с шпатула и натрошете сиренето. Разбъркайте отново.
6. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса без вентилатор. Намазнете тава за кексове. Изберете - или покрийте след това с домакинска хартия или набрашнете. Изсипете тестото в тавата и пъхнете да се пече във вече загрятата фурна за 45 минути.
7. След изваждане от печката охладете и чак тогава извадете от формичката. Чаша айрян се връзва идеално с тази закуска.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ