Ленени фокачи с топинг от розмарин и магданоз
Фокачи с ленено брашно и изобилие от подправки.
Необходими съставки:
За ленените фокачи:
- 2 чаши ленено брашно
- 1 чаена лъжичка хлебна сода
- 1/2 чаена лъжичка сметана тартар
- 1 чаена лъжичка морска сол
- 1 супена лъжица нектар от агаве
- 5 яйца, разбити
- ½ чаша вода
- ⅓ чаша зехтин
За топинга от розмарин и магданоз:
- 1 малък лук, нарязан на ситно
- ¼ чаша магданоз на ситно
- 1 супена лъжица розмарин на ситно
- ¼ чаша зехтин
Начин на приготвяне:
Ленени фокачи:
1. Смесете лененото брашно, хлебната сода, сметана тартар и сол в голяма купа.
2. В по-малка купа смесете нектара от агаве, яйцата, водата и зехтина.
3. Изсипете мокрите съставки при сухите, като разбърквате добре. След това изчакайте 2-3 минути докато се сгъсти.
4. Изсипете тестото в тава от огнеупорно стъкло.
5. Печете на 180° за 20 минути или докато по ножа не остават следи.
6. Извадете от фурната и оставете да изстине.
Топинг от розмарин и магданоз:
1. Нарежете фокачата на квадрати и ги наредете на хартия за печене.
2. В малка купа смесете лука, магданоза, розмарина и зехтина.
3. С помощта на лъжица разнесете сместа по хлебчетата.
4. Печете на 180 градуса докато лукът не покафевее.
5. Извадете от фурната когато хлебчетата са хрупкави; по желание наръсете с още зехтин.
6. Сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ