Регистрация

Ленени фокачи с топинг от розмарин и магданоз

Ленени фокачи с топинг от розмарин и магданоз
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2190

Фокачи с ленено брашно и изобилие от подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими съставки:

За ленените фокачи:

  • 2 чаши ленено брашно
  • 1 чаена лъжичка хлебна сода
  • 1/2 чаена лъжичка сметана тартар
  • 1 чаена лъжичка морска сол
  • 1 супена лъжица нектар от агаве
  • 5 яйца, разбити
  • ½ чаша вода
  • ⅓ чаша зехтин

За топинга от розмарин и магданоз:

  • 1 малък лук, нарязан на ситно
  • ¼ чаша магданоз на ситно
  • 1 супена лъжица розмарин на ситно
  • ¼ чаша зехтин

Начин на приготвяне:

Ленени фокачи:

1. Смесете лененото брашно, хлебната сода, сметана тартар и сол в голяма купа.

2. В по-малка купа смесете нектара от агаве, яйцата, водата и зехтина.

3. Изсипете мокрите съставки при сухите, като разбърквате добре. След това изчакайте 2-3 минути докато се сгъсти.

4. Изсипете  тестото в тава от огнеупорно стъкло.

5. Печете на 180° за 20 минути или докато по ножа не остават следи.

6. Извадете от фурната и оставете да изстине.

Топинг от розмарин и магданоз:

1. Нарежете фокачата на квадрати и ги наредете на хартия за печене.

2. В малка купа смесете лука, магданоза, розмарина и зехтина.

3. С помощта на лъжица разнесете сместа по хлебчетата.

4. Печете на 180 градуса докато лукът не покафевее.

5. Извадете от фурната когато хлебчетата са хрупкави; по желание наръсете с още зехтин.

6. Сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта