Регистрация

Домашен хляб с розмарин и гъби



Домашен хляб с розмарин и гъби
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 2336

Гъбена фокача с манатарки, кладница, пачи крак и рукола.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.10.2016

Правим италианска фокача, като първо замесваме тесто - богато на розмарин и толкова живо, че след втасване се бори да напусне съда. След това го премесваме и разстиламе в разлата тава за печене. А докато то втасва втори път, приготвяме неговото гъбено покривало. Този път не използваме традиционните печурки, а се спираме на три други доста разпространени вида в хранителната верига - гъби кладница, манатарки и пачи крак. Изпечени върху тази своеобразна пица-питка, те й придават неустоим аромат и вкус, който за финал завършваме с прясна рукола.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта