Зеленчукова фокача
Докача с домати, спанак, карофи и лук.
Необходими продукти:
- 1 л топла вода
- 15 г суха мая
- 1 кг брашно
- 1 ч.л. сол
- зеленчуци (спанак, картофи и лук), едро нарязани на кубчета
- настъргано сирене пекорино (или кашкавал)
- зехтин
- доматен сос за пица
Начин на приготвяне:
1. Сложете брашното върху работната повърхност и оформете кладенче в средата. Прибавете водата, в която сте разтворили предварително солта и маята. Оформете тесто и го направете на топка.
2. Покрийте топката тесто в кърпа и оставете за 45 мин. докато удвои обема си.
3. Разделете на две и разточете в 2 тавички за печене, намазани с малко олио.
4. Разпределете половината зеленчуци върху едния край на тестотои поръсете с олио. Захлупете с другия край на тестото и притиснете хубаво с ръка, за да се слепят ръбчетата.
5. Намажете с половината доматен сос, прибавете сиренето и поръсете със зехтин. Сложете по същия начин останалите продукти върху другата фокача.
6. Печете на 200°C за около 30-45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ