Кюфтета таралежки с ориз, месо и сос
Оризови кюфтета с лук, кайма смес и заливка от сметана и доматено пюре.
Необходими продукти:
- 800 грама кайма смес
- 4 ч.ч. полусварен ориз
- 3 глави лук
- 6 с.л. брашно
- 3 яйца
- сол и черен пипер на вкус
- 4 с.л. майонеза или сметана
- 2 с.л. кетчуп или доматено пюре
- олио за пържене
- 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и го запържете до златисто.
2. В широка купа смесете ориза, каймата, лука, яйцата, солта и черния пипер.
3. Оформете кюфтенца, оваляйте ги в брашното и изпържете в загрята мазнина.
4. Запържените таралежки подредете в тавичка и залейте със смес от 1 ч.ч. вода, 2 с.л. доматено пюре или кетчуп и 4 с.л. майонеза или заквасена сметана.
5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 1 час.
6. Сервирайте оризовите кюфтета, заляти с по 1-2 с.л. от соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ