Регистрация

Печени панирани кюфтета с кетчуп

Печени панирани кюфтета с кетчуп
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4295

Кюфтенца на фурна с хляб и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма (смес свинска и телешка)
  • 2 яйца
  • 4 филии бял хляб
  • 3 с.л. кетчуп
  • 2 с.л. фина галета (само ако е необходимо)
  • черен пипер
  • сух риган
  • чесън на прах
  • сол
  • пресен магданоз, ситно нарязан
  • мляко
  • 2 с.л. зелени или черни маслини, едро нарязани
  • царевично олио
  • пармезан, прясно настърган

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 С. Намажете дъното на квадратна тавичка с малко царевично олио.

2. Сложете филиите в чиния, залейте ги с мляко, така че да ги покрие и оставете настрани.

3. Сложете каймата в голяма купа, направете кладенче в средата, счупете двете яйца в кладенчето, прибавете и подправките, солта и маслините. Разбъркайте хубаво с вилица.

4. Направете кладенче в средата отново, отцедете хляба от излишното прясно мляко и го сложете в кладенчето. Омесете с ръце, така че да се получи хомогенна смес, прибавете кетчупа и ако сместа ви се струва прекалено течна, прибавете галета, лъжица по лъжица, до получаването на желаната консистенция.

5. Оформете от каймата топчета с размера на кайсия и ги наредете на дъното на намазаната с олио тавичка.

6. Намажете ги с олио и отгоре.

7. Печете 25 минути в предварително загрята фурна.

8. Извадете кюфтенцата от фурната, покрийте ги с настъргания пармезан и ги върнете във фурната за още 5 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта