Кюфтета от левурда с млечен сос
Зеленчукови кюфтета с брашно от спелта и див чесън - левурда.
Бон Апети
Излъчен на 11.05.2017
Пролетните мезета за бира са направени предимно от панирани зеленища, като най-често това са спанак или коприва. Лора и Стоян решават да направят пържените хапки още по-ароматни, като използват за основа на кюфтето левурда. Това е див чесън с листенца, подобни на момината сълза. Внимавайте с растението, защото момината сълза е отровна. Проверка се прави като листенцето се стрие между пръстите - трябва да има силен и свеж чеснов дъх.
Именно с такъв мирис са и постните кюфтета, които се пържат в кухнята на Бон Апети. За тях се нарязва левурда на едро и се смесва с брашно от спелта. Долива се вода и се замесва зеленчуково тесто. От него се оформят сплеснати кюфтета и се готвят двустранно на тиган. Ако не сте на строги пости, можете да ги сервирате със сос от кисело мляко, копър и сол. Доста свежо и вкусно е, въпреки пърженето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ