Панирана пържена коприва за мезе
Бързо и нетрадиционно мезе за бира - пържена коприва с яйчена коричка.
Копривата е полезна и я готвим по различни начини. Това обаче е една доста интересна рецепта, която я прави мезе за бирата през летните месеци... Пък и добро решение за вегетарианците. Показа ни я нашата братовчедка Гина от с. Гурково - Ботевградско.
Необходими продукти:
- 500 грама връхчета от коприва (или много крехки листенца)
- 3-4 яйца
- брашно за паниране
- олио за пържене
- сол на вкус
- вода за варене
Начин на приготвяне:
Слагате тенджера вода със сол да заври. Бланширате копривата 3 мин. и след това я оставяте да се изцеди в гевгир. За панировката разбивате с готварска тел яйцата, добавяте сол на вкус и брашно. Целта е да се получи гъста каша. След което добавяте малко вода, за да стане хомогенна смес. В тази смес панирате по отделно всяко стръкче коприва. След това пържите в тиган със силно сгорещена мазнина. Поднасяте с пролетна салата. Ако искате нещо по-леко за вечеря, можете да си го хапнете и за основно в жегите.
Добър апетит и наздраве!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ