Круши с пълнеж от ядки
Печени карамелизирани круши със сметана и бренди.
Необходими продукти:
- 1/3 ч.ч. + 2 с.л. гранулирана захар
- 1/3 ч.ч. вода
- 1 с.л. лимонов сок
- 4 узрели, но твърди круши, разполовени по дължина
- 1/3 ч.ч. фино нарязани ядки
- 1 с.л. бренди
- 1/2 ч.ч. + 1 с.л. заквасена сметана
- 1/4 ч.л. екстракт от ванилия
- 1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Смесете 1/3 ч.ч. захар, водата и лимоновия сок в ненамаслена 20-сантиметрова квадратна тавичка докато захарта се разтвори.
2. Подредете крушите в тавичката, като ги завъртите, така че да се покрият целите със захарния сироп.
3. Покрийте и печете на 160ºС, докато крушите омекнат почти напълно - 25 мин.
4. Сложете по 1 половинка круша в 8 чинийки за сервиране, с изрязаната част нагоре.
5. Смесете ядките с 2 с.л. захар, брендито, 1 с.л. заквасена сметана и екстракта от ванилия. Напълнете крушите с тази смес.
6. Смесете 1/2 ч.ч. сметана и 1 с.л. захар и сложете по 1 с.л. върху всяка круша преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ