Крем супа от грах с колбас
Грахова супа с пресен лук, шунка и сметана.
Пюрирана супа от грах с пресен лук и чесън - звучи вкусно и здравословно, особено ако си позволим да натоварим ястието и тялото си с още малко калории, като добавим колбас и заквасена сметана, пък защо не и крутони и лют пипер, за да се превърне апетитното прдястие в леко основно с месо и зеленчуци. Готварската влогърка Милена ни показва именно такава рецепта, като залага на комбинацията от вкусове и аромати за направата на питателно блюдо в зелено.
Докато грахта се размразява или отцежда от соса на консервата, можем да си наситним пресния лук, да нарежем колбаса и да си приготвим зеленчуковия бульон и чесъна. После в тенджерка сипваме бульона, грахта, пресния лук и пресирания или нарязан чесън и кипваме. А щом всичко поври заедно 10-тина минути, вече можем да нападнем с пасатора за супи и да превърнем зеленчуковата смес в апетитно кадифе. Тук идва и моментът за импровизация - по желание можете да добавите лют пипер, масло или повече бульон. Така ще повлияете на пикантността на супата и нейната текстура. Също можете да използвате пилешки или друг бульон, с какъвто разполагате, за да замените вредните кубчета с домашен сос. Не забравяйте да осолите!
А най-идейна е импровизацията с колбаса. Не е нужно да се радвате на лентите шунка, показани във видеото, след като можете да си запържите кубчета бекон или наденица - те ще придадат още по-силен вкус и ще направят ястието наистина хранително. Особено ако ги сипете с все мазнината, в която са къкрили. Накрая ви остава да добавите лъжичка заквасена сметана, наситнен магданоз по желание и да поднесете с купичка крутони или любимия хляб. Харесайте си варианта, който ще ви е най-най-вкусен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ