Пилешка яхния с грах
Пилешко с грах, моркови, чушки и доматено пюре.
Необходими продукти:
- ½ пиле, около 1 кг или 500 г пилешки гърди, без кожа и кости
- 1 средно голяма глава лук
- 1 средно голяма зелена чушка
- 1 средно голям морков
- 1 пакет от 400 г замразен грах
- 1 чаша пилешки бульон
- 2-3 с.л. олио
- 1 кутия от 400 мл доматено пюре
- Сол на вкус
- 4-5 ч.л. копър, по желание
Начин на приготвяне:
Слагаме месото да заври и варим до готовност на умерен огън. След това прецеждаме бульона и заделяме 1 чаша. Оставяме пилето да се поохлади, след което отстраняваме кожата и костите (ако се използват пилешки гърди, просто се нарязват на кубчета или месото се накъсва на едри хапки). Междувременно нарязваме ситно лука, морковите и чушката. При разбъркване, ги задушаваме в сгорещеното олио, покрити с капак, до омекване, след което добавяме бульона и варим, докато омекнат напълно. Наливаме доматеното пюре, разредено с малко вода и когато заври, добавяме граха. Щом омекне напълно, връщаме свареното месо в съда и готвим, докато се сгорещи напълно всичко. Накрая добавяме копъра, ако ще се използва.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ