Чиизкейк с шоколадов кекс
Десерт с крема сирене и какао.
Необходими продукти:
За кекса:
- 1/2 ч. ч. масло, разтопено
- 1 ч. ч. захар
- 1 ч. л. екстракт от ванилия
- 2 яйца
- 1/2 ч. ч. обикновено брашно
- 1/3 ч. ч. какао
- 1/4 ч. л. бакпулвер
- 1/4 ч. л. сол
За чийзкейка:
- 1/2 ч. ч. крема сирене
- 1 яйце (или белтък)
- 2 с. л. захар
Начин на приготвяне:
1. Разбийте маслото, захарта и ванилията.
2. Добавете яйцата и разбъркайте хубаво.
3. Отделно смесете брашното, какаото, бакпулвера и солта.
4. Добавете сместа с брашното към тази с яйцето и разбъркайте добре.
5. Разстелете равномерно течното тесто за шоколадовия кекс в приготвена тавичка.
6. С миксер разбийте крема сиренето, яйцето и захарта на гладка смес.
7. Изсипете сместа с крема сиренето върху кафявото тесто. С помощта на нож или шиш разбъркайте двете смеси така, че да се получи мраморен ефект.
8. Печете 30 мин. на 180°C или докато пъхнат вътре нож излезе чист.
9. Охладете в съда и нарежете на квадрати.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ