Пържени кюфтета от гъби
Панирани гъби на тиган.
Необходими продукти:
- 1 кг едри печурки
- сол и пипер на вкус
- чесън на прах
- 140 г брашно (1 ч.ч.) с готовност за още
- 140 г галета (с готовност за още)
- 2-3 яйца
- олио за пържете на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Почистете гъбите и разделете пънчетата от капачетата.
2. Сложете в тенджера, захлупете с чиния, обърната на обратно и залейте с вода.
3. Кипнете и варете 8 минути след като водата заври.
4. Отцедете добре гъбите от водата, калпачетата заделете на една страна, а пънчетата наситнете.
5. Калпачетата овкусете със сол и пипер. Овалвайте първо в брашно, смесено с чесън на прах, после в разбито яйце и на финала - в галета. Пържете на маслена баня до образуването на златиста коричка и вадете в чиия, застлана с домакинска хартия.
6. На финала смесете наситнените пънчета с остатъците от брашно, яйце и галета и получената смес също запържете в оставащото олио. Така няма да давате разход на храна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ