Регистрация

Пържени кюфтета от гъби

Пържени кюфтета от гъби
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1404

Панирани гъби на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг едри печурки
  • сол и пипер на вкус
  • чесън на прах
  • 140 г брашно (1 ч.ч.) с готовност за още
  • 140 г галета (с готовност за още)
  • 2-3 яйца
  • олио за пържете на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите и разделете пънчетата от капачетата.

2. Сложете в тенджера, захлупете с чиния, обърната на обратно и залейте с вода.

3. Кипнете и варете 8 минути след като водата заври.

4. Отцедете добре гъбите от водата, калпачетата заделете на една страна, а пънчетата наситнете.

5. Калпачетата овкусете със сол и пипер. Овалвайте първо в брашно, смесено с чесън на прах, после в разбито яйце и на финала - в галета. Пържете на маслена баня до образуването на златиста коричка и вадете в чиия, застлана с домакинска хартия.

6. На финала смесете наситнените пънчета с остатъците от брашно, яйце и галета и получената смес също запържете в оставащото олио. Така няма да давате разход на храна.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта