Салата от корнишони с моркови по азиатски
Азиатска салата с краставици, чесън и моркови.
Необходими продукти:
- 9-10 коринишони
- сол
- 1 морков
- 1 глава лук
- 2-3 стръка пресен лук
- 5 скилидки чесън
- 1 с.л. сладък пипер
- лют пипер на люспи
- 1 с.л. кафява захар
- 3 с.л. рибен сос (фиш сос)
- 60 мл вода
- 1 с.л. бяло сусамено семе
Начин на приготвяне:
1. Корнишоните измийте добре и НЕ обелвайте. Разцепете на звезда всяка краставичка като разрежете на четвъртини до 3/4 от дължината ѝ. Вземете голямо количество сол и натрийте хубаво краставиците. Сложете в купа и поръсете с още сол. Оставете така докато направите останалата част от салатата.
2. Моркова нарежете на тънки лентички с дължина около 4 см. Наситнете пресния и стария лук, намачкайте чесъна и смесете всичко това с водата, рибения сос, кафявата захар, сусама, сладкия пипер и лют пипер на вкус. Разбъркайте.
3. Кратавиците залейте с вода, отмийте от солта и с ръце напълнете със сместа.
4. Подредете в чиния и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ