Кокосови скариди с ананас и кайсии
Пикантни панирани кралски скариди с изтънчен букет от плодови екзотични вкусове.
Необходими продукти:
За соса:
- 1/2 компот ананас
- 1/2 компот кайсия
- 1/4 чаша медена горчица (или друг вид горчица по избор)
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1 чаена лъжичка самбал (сос от люти чушки или лют сос по избор)
За скаридите:
- 1 чаша брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 3 големи яйца
- 2 чаши трохи от хляб
- 1 чаша настърган кокос
- 1/2 чаена лъжичка бахар
- 1 чаена лъжичка сол
- 450 г кралски скариди
- фъстъчено олио или олио от рапица за пържене
Начин на приготвяне:
1. В купичка за микровълнова смесете всички съставки за соса. След това я пуснете за минута на най-високата степен на вашата микровълнова, разбъркайте и оставете настрани.
2. В голям дълбок тиган загрейте достатъчно олио за пържене. Междувременно пригответе скаридите.
3. В голяма плитка чиния разнесете брашното, а яйцата разбийте в супена чиния.
4. Смесете хлебните трохи, кокоса, бахара и солта в друга плитка чиния.
5. Оваляйте всяка скарида в брашното, след това в яйцата и накрая в кокосовата смес. Потупайте я, за да залепне панировката.
6. Слагайте по 5-6 скариди в тигана и пържете докато станат златисти, не повече от 2 минути. Отцедете излишната мазнина на хартиени салфетки.
7. Сервирайте с пикантния сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ