Китайска пилешка супа с напа
Супа по китайски с месо, зеленчуци и подправки.
Необходими продукти:
- 500 г обезкостени пилешки гърди, половинки, нарязани на тънки ленти диагонално
- 3 с.л. соев сос
- 2 с.л. шери
- 2 с.л. сусамово олио
- 3 скилидки чесън, счукан
- 3 с.л. сусамова паста
- 2 с.л. счукан пресен джинджифил, обелен
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. оризов оцет
- 1½ ч.л. чеснов чили сос
- 4 ч.ч. нарязано зеле напа (или обикновено китайско зеле)
- 6 глави зелен лук, нарязан на филийки
- 8 ч пилешки бульон с ниско съдържание на сол
- 1 пакет 400 г китайски спагети
- ½ ч.ч. нарязан пресен кориандър
Начин на приготвяне:
1. Смесете пилешкото с шерито, соевия сос и 1 с.л. сусамово олио в купа.
2. Оставете в хладилника за 2 часа.
3. Прибавете чесъна, джинджифила, захарта, оцета, сусамовата паста и чили соса в друга купа и разбъркайте.
4. Смесете в тенджерка 1 с.л. сусамово олио, зелето, зеления лук и бульона и оставете да заври.
5. Прибавете пилешкото в тенджерката.
6. Намалете огъня и варете на слаб огън до готовност на месото - 7-9 мин.
7. Сварете спагетите в кипяща вода до омекване - около 5 - 7 мин.
8. Отцедете ги и ги сложете в супата.
9. Поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ