Китайска супа с черен дроб
Автентична дроб чорба по азиатски.
Бон Апети
Излъчен на 06.03.2017
Ето една рецепта за лесна китайска супа с откриваеми в българските магазини продукти. Чорбата със свински дроб е питателна и вкусна, но най-вече люта, ако си я направите по оригиналната рецепта, в която се слага съчуански червен пипер. Първо червените люти чушки се варят заедно с джинджифила, за да придадат основната екзотичност на ястието. После към тях се прибавят моркови и черен дроб на ленти. Следва да спрем огъня и да сложим и листата спанак. Супата остава под капак, за да смесят хубаво вкусовете, а през това време си подготвяме пресен лук за сервиране и носим на трапезата голямо количество хляб, с което да погасим пожара в устата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ