Киноа с черен боб и домати
Гарнитура към месце, салата или вегетарианско ястие - изборът е ваш.
Необходими продукти:
- 1 лимон
- зехтин
- киноа (1/4 ч. ч. сурова каноа на човек)
- 1 консерва черен боб
- 2 сревно големи домата, нарязани на кубчета
- зелен лук, ситно нарязан
- ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
1. Сложете киноата да се вари в кипяща подсолена вода без капак за 10 минути. Отцедете в цедка и поставете цедката над кипящата вода за още 10 минути, за да се досготви на пара. Отстранете от котлона и оставете настрана докато приготвяте останалото.
2. Измийте черния боб под течаща вода и го сложете в голяма купа. Настържете кората на лимона върху боба. Добавете доматите, зеления лук и магданоза.
3. Добавете малко зехтин към сварената киноа и разбъркайте, след което я прехвърлете в купата с останалите продукти.
4. Можете да използвате като гарнитура към свински пържоли или като отделно ястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ