Картофи със сметана по френски
Лесно | Порции 4
| Видяна: 1502
Печени картофи в сметанов сос с коричка от кашкавал.
Необходими продукти:
- 800 г картофи
- 250 мл готварска сметана
- 50 г масло
- 1 яйце
- 2 скилидки чесън
- 80 г ементал или грюйер
- сол и пипер на вкус
- индийско орехче
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на много тънки лентички.
2. Разбийте яйцето в купа, добавете сметаната, намачкания на паста чесън, сол, пипер и индийско орехче.
3. Покапете картофите с разтопеното масло, посолете и залейте с млечната смес.
4. Отгоре разпределете рендосаното сирене.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути.
Най-важните съставки
индийско орехче, картофи, масло, сирене грюйер, сирене ементал, сметана, сол, сол и пипер, черен пипер, чесън, яйце
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ