Картофени дъмплинги с масло
Панирани картофени хапки с масълце.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- универсално брашно
- ½ ч.л. индийско орехче
- 3 яйца, разбити
- 50 г масло, разтопено и охладено
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите до омекване.
2. Заделете и изчакайте да се охладят.
3. Намачкайте картофите в голяма купа.
4. Прибавете половината количество картофи към достатъчно количество обикновено брашно и смесете хубаво.
5. Прибавете индийското орехче, разбитото яйце и разтопеното масло.
6. С навлажнени ръце оформете малки дъмплинги.
7. Сложете голяма тенджера с вода да заври.
8. Пуснете дъмплингите в кипящата вода и варете за около 10 мин.
9. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете.
10. Варете по няколко дъмплинга наведнъж, докато свършат.
11. Поднесете с доматен сос с лук, овкусен с мащерка и риган или със сос по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ