Регистрация

Картофени дъмплинги с масло

Картофени дъмплинги с масло
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3501

Панирани картофени хапки с масълце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • универсално брашно
  • ½ ч.л. индийско орехче
  • 3 яйца, разбити
  • 50 г масло, разтопено и охладено

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите до омекване.

2. Заделете и изчакайте да се охладят.

3. Намачкайте картофите в голяма купа.

4. Прибавете половината количество картофи към достатъчно количество обикновено брашно и смесете хубаво.

5. Прибавете индийското орехче, разбитото яйце и разтопеното масло.

6. С навлажнени ръце оформете малки дъмплинги.

7. Сложете голяма тенджера с вода да заври.

8. Пуснете дъмплингите в кипящата вода и варете за около 10 мин.

9. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете.

10. Варете по няколко дъмплинга наведнъж, докато свършат.

11. Поднесете с доматен сос с лук, овкусен с мащерка и риган или със сос по избор.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта