Супа с дъмплинги и четири вида месо
Супа със свинско, пилешко, рачешко и скариди.
Необходими продукти:
За плънката:
- 250 г свинска кайма
- 250 скариди, нарязани
- 1 малък морков, фино нарязан
- ½ ч.л. пипер
- 1 ч.л. сол
- 1 яйце
- 1 пакет дъмплинги
За бульона:
- 2 с.л. олио
- 3 скилидки чесън, нарязани
- 1 малка глава лук, нарязан
- 250 г пилешки гърди, сварени и накъсани
- 3 резена шунка, нарязани
- ½ ч.ч. скариди, необелени
- 6 ч.ч. пилешки бульон
- сол и пипер на вкус
- нарязан зелен лук
- пържен чесън
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички продукти за плънката, без дъмплингите.
2. Сложете по малко от сместа във всеки дъмплинг и я увийте хубаво.
3. Прищипете здраво краищата.
4. Заделете.
5. В тенджерка, сгорещете олио и сотирайте чесъна и лука.
6. Прибавете пилешкото, шунката и скаридите.
7. Гответе няколко минути и налейте бульона.
8. Оставете да заври и пуснете пълнените дъпмлинги.
9. Подправете на вкус.
10. Покрийте и варете до готовност.
11. Поднесете горещо, поръсено със зелен лук и пържен чесън.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ