Регистрация

Карамелизирано свинско контрафиле в саламура

Карамелизирано свинско контрафиле в саламура
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1379

Свински пържоли в саламура, сготвени на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 л вода + 3 с.л. сол + 4 с.л. лимонов сок
  • 4 свински пържоли от контрафиле или други по избор
  • 2 с.л. олио
  • сол и черен пипер
  • 30 г масло
  • 4 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. черен пипер + 1/2 ч.л. сух риган
  • 50 г кафява захар
  • листа пресен магданоз

Начин на приговяне:

1. Изсипете студената вода в купа, добавете солта и бъркайте докато се разтвори. Налейте лимоновия сок, размешайте и потопете месото за 30 минути в саламурата.

2. Извадете месото и го подсушете с домакинска хартия или хавлиена кърпа.

3. Сгорещете олито в голям тиган, в който можете да съберете и четирите пържоли заедно. Запечете на силен котлон за 3 минути от едната страна, обърнете, гответе 3 минути и намалете огъня. Поръсете с черен пипер и съвсем малко сол (саламурата е солена). След това върнете от първата страна, гответе още 3 минути на умерен огън като пак поръсите пипер и малко сол. После обърнете от втората страна и гответе още 4 минути.

4. Извадете пържолите в чиния, а в тигана разтопете маслото като леко намалите температурата. Добавете намачкания или минат през преса чесън и черния пипер с ригана. Запържете за две минути и поръсете кафявата захар. Оставете да се разтопи.

5. Върнете пържолите в тигана и гответе за по 2-4 минути от страна (времето зависи от индивидуалните вкусове - колко препечено харесвате месото).

6. Махнете тигана от котлона, поръсете месото с наситнени листа магданоз и го покрийте с алуминиево фолио. Оставете да се отпусне за 5 минути. След това можете да сервирате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 1
  2. 88
  3. пост
  4. Musaka
  5. лимон
  6. %D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD
  7. m
  8. ус
  9. s

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта