Свинско със зеленчуци и ябълков сок
Печено свинско с лук, картофи, моркови и ябълков сос.
Необходими продукти:
- 2 ч.л. черен пипер - млян
- 2 ч.л. сол
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. лук на прах
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 1,2-1,4 кг парче свинско месо
- 2 с.л. олио
- 250 г лук
- 500 г моркови
- 600 г картофи
- сол и пипер на вкус
- 500 мл ябълков сок
- 2 клонки розмарин
Начин на приготвяне:
1. Смесете в купичка черния пипер, солта, чесъна и лука на прах със сладкия пипер.
2. Месото вържете с конец, за да остане на топка. Покапете с олио, намажете със сместа от подправки, поставете в голяма тенджера и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
3. През това време нарежете на едри полумесеци лука, морковите - на 2-3 части всеки, а картофите оставете цели ако са малки, а ако са едри - разполовете или нарежете на четвъртини гигантските представители. Овкусете зеленчуците със сол и пипер.
4. Извадете тенджерата и разпределете зеленчуците около месото. Залейте с ябълковия сок и поставете върху месото клонките розмарин. Сложете капак, намалете фурната на 160 градуса и гответе 1:30 часа.
5. Махнете капака и гответе на същата температура още 30-35 минути.
6. Готовото месо поднесете нарязано с гарнитура от зеленчуците и заливка от ябълковия сос.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ