Карамелени крилца на фурна с доматен сос
Печени крилца с коричка от кетчуп, чесън, мед и соев сос.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки крилца (без най-долната част)
- 3 с.л. царевично нишесте
- 2 ч.л. сух чесън - на гранули (може и на прах)
- 2 ч.л. пушен пипер - може да замените с червен сладък, ако нямате
- 1/2 ч.л. чили или лют пипер
- черен пипер на вкус
- 1 ч.л. сол
За соса:
- 100 мл кетчуп
- 2 с.л. соев сос
- 2 с.л. мед или захар
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете царевичното нишесте със солта, чесъна, пушения, черния и лютия пипер и разбъркайте сухите състави.
2. Изсипете крилцата вътре и разбъркайте с ръце много добре докато сухите съставки полепнат по тях.
3. Подредете крилцата с отстояние в голяма тава, застлана с хартия за печене. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
4. През това време разбъркайте в купичка кетчупа с меда (или захар) и соевия сос.
5. Крилцата извадете в купа, залейте със соса, разбъркайте много добре и отново върнете върху хартията. Пъхнете в намалена на 180 градуса фурна за още 15 минути.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ