Сусамови крилца с бира и мед
Задушени пилешки крилца в бира с коричка от мед, сусам и соев сос.
Необходими продукти:
- 8-10 пилешки крилца горна и средна част заедно
- сол, червен и черен и пипер
- 3 с.л. олио
- 2 с.л. мед
- 50 мл соев сос
- 250 мл бира
- 3 скилидки чесън
- 1 с.л. бяло сусамено семе
Начин на приготвяне:
1. Крилцата поръсете със сол, червен и черен пипер и обтрийте. Покапете с 1 с.л. олио.
2. Сипете в тиган 2 с.л. олио и 2 с.л. мед и пуснете на умерен огън.
3. Когато медът и олиото се инкорпорират в общ карамел, сипете соевия сос, добавете намачкан чесън и изчакайте да кипне. После налейте и бирата.
4. Напъхайте крилцата в соса и оставете да се варят без капак. Следете когато течността изври и се сгъсти, можете да обърнете с щипки.
5. Гответе докато сосът се превърне в гъста лепкава каша и се захване за крилцата, а те придобият златист и апетитен загар.
6. Поръсете със семена бял сусам и прехвърлете в индивидуални порции. Поднесете със зеленчуци или друга гарнитура по желание.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ