Пилешки крилца с бира, мед и соев сос
Глазирани крилца с меден сос с чесън, бира и азиатака нотка.
Необходими продукти:
- 8 пилешки крилца - горна и средна част - без долната
- сол и пипер
- пушен пипер (можете да замените със сладък червен пипер, ако нямате пушен)
- зехтин
- 2 с.л. растителна мазнина + 1,5 с.л. мед
- 50 мл соев сос
- 250 мл бира
- 1 ч.л. чесън на прах или 3 скилидки чесън
- 1 с.л. бял сусам
Начин на приготвяне:
1. Крилцата прехвърлете в купа, поръсете със сол и пипер, добавете пушен или сладък червен пипер и разбъркайте хубаво, за да се овкусят равномерно от всички страни.
2. Залейте с 4 с.л. зехтин или дуга растителна мазнина и размешайте отново. Оставете да се мариноват за 15 минути.
3. В голям тиган с диаметър 26-28 см. сипете 2 с.л. растителана мазнина и добавете меда. Пуснете на умерен огън докато зацвърчи. Сипете соевия сос, бъркайте и гответе 1 минута, след това налейте бирата. Оставете докато кипне и се образува капаче от пяна.
4. Добавете чесън на прах или намачкани скилидки чесън, разбъркайте и подредете крилцата плътно в тигана. Оставете да се готвят 8 минути.
5. Обърнете крилцата и гответе 6-8 минути и от другата страна.
6. Извадете, поръсете със сусам и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ