Регистрация

Италиански киш с месо и сметана

Италиански киш с месо и сметана
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3994

Италианска пита с яйца, зеленчуци и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-5 яйца
  • 3/4 ч.ч. мляко или сметана
  • наситнен лук
  • запържен счукан чесън
  • нарязан на кубчета домат
  • спанак, нарязан на тънки ленти
  • 4 резена бекон
  • настърган пармезан (1/2 - 1 ч.ч.)
  • коричката на стар хляб
  • масло
  • сол и пипер
  • риган

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете наситно зеленчуците.

2. Запържете лука и чесъна в тиган и заделете.

3. В купа разбийте яйцата и млякото. Добавете доматите, спанака и запържените чесън и лук, след като са се охладили леко.

4. Нарежете бекона на ситни кубчета, но заделете няколко ленти, които да постелите на дъното на съда за готвене на ориз. Сложете кубчетата в яйчената смес.

5. Овкусете с пармезан, сол, пипер и риган.

6. По желание намаслете леко стените и дъното на уреда за готвене на ориз. Постелете лентите бекон на дъното, така че да не залепне ястието.

7. Внимателно изсипете яйчената смес в съда. Нарежете хляба на тънки филийки и изрежете лентите коричка. Подредете ги върху киша, като ги притиснете леко, за да се напоят със сместа.

8. Включете уреда и печете до готовност, като проверявате от време на време, за да не се препече.

9. Сложете голяма чиния върху киша и обърнете съда за готвене върху чинията, така че да излезе ястието.

10. Украсете и поднесете.

Можете да приготвите това ястие с всякакви зеленчуци, с каквито разполагате в момента, просто ги смесете с разбитите яйца и малко сирене и изпечете всичко в уреда за готвене на ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта