Киш с бекон и гъби
Лесно | Порции 4
| Видяна: 2930
Солен пай с гъби, сметана и месо.
Бон Апети
Излъчен на 28.01.2016
Киш Лорен е традиционна френска рецепта за солен пай с месо. Наподобява френска лазаня заради вида на плънката си. Масленото тесто, изпечено предварително, се пълни със запръжка от бекон и гъби, които се заливат със сметана, в която са разбити жълтъци. Отгоре се поръсва с настъргано сирене грюер, което, ако решите да побългарите рецептата, можете да замените и с кашкавал.
Най-важните съставки
бекон, брашно, гъби, гъби печурки, жълтък, индийско орехче, масло, сирене грюйер, сметана, сол, сол и пипер, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ