Регистрация

Салата от печен патладжан

Салата от печен патладжан
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 6581

Поднесете горещо или охладено с препечен хляб.

 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голям патладжан
  • 1 голям зрял домат, нарязан на филийки с дебелина 1,25 см
  • 1 глава лук, нарязан на филийки с дебелина 1,25 см
  • 2 люти чушлета
  • 5 големи скилидки чесън, разполовени по дължина
  • 3 с.л. зехтин Еxtra virgin
  • 1 с.л. пресен лимонов сок
  • ½ ч.л. пушен червен пипер
  • ½ ч.л. смлян кимион
  • едра морска сол и прясно счукан черен пипер на вкус
  • 2 с.л. магданоз с плоски листа, нарязан

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 230ºС. Направете с ножа десет разреза около 1,25 см в патладжана и пъхнете чесън във всеки. Поръсете с малко зехтин и овкусете със сол и пипер. Сложете в тавичка за печене и печете около 40 мин., като обръщате на всеки 10-ина минути. Патладжанът е готов, когато кожичката се е отделила от омекналото месо. По средата на печенето сложете лука, доматите и чили чушлетата в същата тавичка и поръсете с малко зехтин, сол и пипер.

2. Когато всички зеленчуци се изпекат, свалете дръжката на патладжана и нарежете всичко на кубчета в купа за сервиране. Прибавете останалите необходими продукти и разбъркайте.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
3
Средна оценка
трагедия
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта