Запържени агнешки джолани
Пикантно печено агнешко с подправки.
Необходими продукти:
- 3 агнешки джолана
- 3 скилидки чесън на парченца
- 1.5-2 чаени лъжички царевично нишесте
- 1 пръчка канела
- розмарин
- карамфил, сечуански пипер, смляно резене
- 2 звездовиден анасон
- 1/2 чаша китайско оризово вино
- 50 мл. соев сос
- 2.5 супени лъжици кафява захар
- 3 чаени лъжици пресен джинджифил
- 1 чаша вода
- 1 домат нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
1. Направете прорези по агнешкото и сложете вътре парченца чесън. Намажете месото с царевично нишесте и пържете 2-3 минути докато леко покафевеят. Сложете в съд за лазаня или огретен и поръсете с розмарин.
2. Смесете подправките и звездовидния анасон с оризовото вино, соевия сос, кафявата захар, джинджифила, чесъна, доматите и водата и загрейте в тенджерка. Залейте с този сос агнешкото.
3. Покрийте съда с алуминиево фолио и печете за час и половина на 180 градуса. Извадете от печката, махнете фолиото и обърнете месото. С лъжица изгребете от соса в тавата и полейте агнешкото. Върнете във фурната за още половин час без капак.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ