Регистрация

Супа с момордика

Супа с момордика
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3355

Нетрадиционна супа с аншоа и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 средна момордика, леко счукана, без семената и нарязана на тънки ленти (момордиката е наричана още "горчив пъпеш" и може да бъде намерена в магазини за екзотични плодове)
  • 1 яйце, разбито
  • 200 мл зеленчуков бульон (или друг по избор)
  • 100 г сушена аншоа (по желание)
  • сол, на вкус

Начин на приготвяне:

1. Кипнете вода в тенджера и добавете сушената аншоа (ако ще използвате), след това сложете момордиката. Варете около 10-15 мин. или до омекване. Ако я предпочитате по-хрупкава, варете за по-кратко. Осолете на вкус, изключете котлона и бавно добавете разбитото яйце, като разбърквате леко. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта