Пиле с картофи
Пилешко с шунка, моркови и ябълка.
Необходими продукти:
- 1 бр обезкостено пиле или 1 кг пилешки гърди
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. пипер
- 4 резена сготвена шунка, нарязана на тънки ленти
- 1/2 ч.ч. пресен (или размразен) зелен грах
- 2 големи моркова, настъргани наедро или нарязани на къси, тънки лентички
- 1 зелена ябълка, нарязана на хапки
- 1 ч консервирана палмова сърцевина, нарязана на парчета от по 2,5 см
- 1/2 ч обикновена или нискомаслена майонеза
- 3 средно големи картофа
- зеленчуково олио за пържене
Начин на приготвяне:
1.Измийте пилешкото под течаща студена вода и подсушете. Нарежете на 2,5-см кубчета.
2.В тенджерка или тиган с дебело дъно, сгорещете олиото на средно силен огън. Добавете пилето, солта и пипера и гответе 10 - 15 мин. или докато пилето леко покафенее и се сготви. Свалете от огъня.
3.В голяма купа смесете готовото месо, граха, морковите, ябълката и палмовата сърцевина. Добавете майонезата и разбъркайте хубаво.
4.Измийте и обелете картофите. Настържете ги или ги нарежете на дълги, тесни лентички. Налейте около 2,5 см зеленчуково олио в голям тиган за пържене или тенджера и сгорещете до 190°С или докато капка вода, пусната в тигана, изскача от него. Изпържете картофите и поднесете със салатата.
Източник: opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ