Задушено зеле по индийски - сабзи
Постно зеле на тиган.
Необходими продукти:
- 5 скилидки чесън
- 25 г пресен корен джинджифил
- 2 глави лук
- 2 люти чушлета
- 3-4 домата (неголеми)
- 500 г зеле
- 4 с.л. олио
- 1/2 ч.л. ким на зърна
- 2 дафинови листа
- 1/3 ч.л. кориандър
- 1/2 ч.л. куркума
- лют и черен пипер
- ким (смлян или счукан) щипка
- 1 ч.ч. грах (замразен или от консерва)
- 1 ч.л. гарам масала или 1/2 ч.л. кимион
- пресен кориандър (може да замените с магданоз, ако не намерите)
Начин на приготвяне:
1. Наситнете чесъна, джинджифила и лютите чушлета. Лука нарежете на полумесеци, доматите на кубчета, а зелето - на тънки лентички.
2. Сгорещете олиото в тиган. Добавете лютите чушлета, семената ким и дафиновите листа. Гответе минутка, после прибавете чесъна и джинджифила и пържете 2 минути.
3. Добавете лука, гответе 2 минути, овкусете с кориандъра, куркумата, лют и черен пипер и гответе 1-2 минути.
4. Изсипете доматите в ястието и гответе 4 минути докато поомекнат.
5. Добавете грахта и зелето, разбъркайте хубаво и захлупете с капак. Оставете да къкри 15 минути.
6. Овкусете с гарам масала, посолете на вкус, разбъркайте и сервирайте като поръсите с пресни листенца магданоз или кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ