Задушено зеле с кайма и мркови
Задушена кайма със зеле и моркови.
Необходими продукти:
- 700 г прясно зеле
- 2 с.л. олио
- 400 г кайма
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. рендосан на ситно корен джинджифил
- 2-3 скилидки чесън
- 1-2 моркова (180 г общо)
За соса:
- 4 с.л. соев сос
- 1 с.л. сусамово олио или зехтин
- 1 с.л. кафява захар
- 1 с.л. чили сос
- 1 с.л. семена бял сусам по желание
- 1 стрък пресен лук
Начи на приготвяне:
1. Морковите рендосайте, а зелето нарежете на тънки полумесеци.
2. Сгорещете олиото в голям тиган с висок борд. Запържете каймата докато се разпадне на трохи. Добавете солта и пипера, намачкания чесън и джинджифила и оставете да се готви още 2-3 минути.
3. Добавете половината от зелето и гответе и бъркайте докато намали обема си и остави място да се изсипе и другата половина зеле. След като поберете зелето, изсипете и морковите. Разбъркайте хубаво и оставете да се готви 10 минути на умерен огън. Съблюдавайе чат-пат.
4. Докато чакате ястието, си направете соса като смесите в купичка соевия сос с избраната от вас мазнина, кафявата захар и чили соса. Разбъркайте хубаво.
5. Когато ястието е прекарало 10 минути на котлона, залейте със соса и размешайте. Оставете да се готви още 2-3 минути, през което врме нарежете косо пресния лук на тръбички.
6. Добавете сусамовото семе, разбъркайте, поръсете с пресния лук и махнете от огъня. Можете да сервирате директно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ