Желиран телешки език с лук и моркови
Ордьовър с желирано телешко и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 варен телешки език
- 1 глава лук
- 15 грама желатин
- 500 мл телешки бульон от варенето на езика
- 2 моркова
- сол и черен пипер на вкус
- 2 дафинови листа
- царевица, пресен магданоз и маслини за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Кипнете бульона и сложете в него дафиновия лист, сол и пипер на вкус, езика, морковите и лука. Варете за 20 минути.
2. Прецедете бульона и запазете твърдите продукти.
3. Нарежете морковите и лука на хапки, изхвърлете дафиновите листа - те вече са изпълнили ангажимента си към ястието.
4. Обелете езика и го нарежете на ситни хапчици.
5. В силиконова формичка сложете наситнените варени зеленчуци и месото. Можете да си намерите съд с форма по желание - например на пай или пък меченце - на какъвто по случайност попаднах аз в магазина за домашни потреби.
6. Разтворете желатина в малко студена вода до набъбване и след това изсипете в прецедения бульон. Разбъркайте хубаво и излейте бульона във формичката. Приберете в хладилник за няколко часа или най-добре за цяла нощ да се стегне.
7. Обърнете ордьовъра върху чиния и украсете по желание с царевица, маслини, свежи зелени билки или пресни зеленчуци. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ