Регистрация

Телешки хапки в маслен сос с лук

Телешки хапки в маслен сос с лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 682

Задушено телешко в масло с подправки и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг телешко месо без кост и жили
  • 3 глави лук
  • 100 мл вода
  • 150 г масло
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. захар
  • 2 с.л. оцет
  • 3 скилидки чесън
  • 2 дафинови листа
  • листа пресен магданоз
  • бял ориз или картофено пюре по желание за гарнитура

Начин на приготвяне:

1. Нарежете телешкото на големи хапки. Прехвърлете го в сух тиган.

2. Наситнете лука и покрийте месото с него. Върху лука подредете маслото, нарезано на кубчета.

3. Сипете водата и пуснете котлона. Оставете да закъкри.

4. Добавете сол, пипер, захар, оцет, намачкания чесън и разбъркайте. Пуснете двата дафинови листа и сложете капак.

5. Оставете да се готви на умерен огън за 1 час.

6. Поръсете с магданозени листа и сервирайте. По желание поднесете с гарнитура от бял ориз или картофено пюре, което да попие част от апетитния лучено-маслен сос.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта