Есенна салата от рукола с цвекло и райска ябълка
Салата от есенни плодове и зеленчуци.
Елегантна и благоуханна салата с основа от листни зеленчуци и цветно допълнение от червено цвекло, жълти кубчета райска ябълка, бели топчици сирене и бледи кедрови ядки за хрупкавост се готви в канала Всегда Вкусно. Това е предястие с много цветове, силни аромати, комбинация от свежест, стипчивост и различни текстури, с което можете да порадвате сетивата на любимите хора или гостите.
Райската ябълка и главата сварено цвекло се нарязват на малки кубчета. Листните зеленчуци, които може да са само рукола или микс от рукола и други бейби листенца, се измиват и отцеждат добре от водата. За соса в купичка се смесват лимонов сок, зехтин, сол, пипер и захар. После се подрежда платото, като на дъното на голяма салатиера или в индивидуални чинии се разпределят зелените листа, отгоре се поръсват с кубчета варено цвекло и райска ябълка и се заливат със соса.
За финал се натрошава сирене или се украсява с рикота или извара. Поръсва се с кедрови ядки или други ядки по желание и е готово за сервиране. Не бива да сглабяте салатата предварително, защото ще спихне и ще загуби елегантния си вид. А точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ