Салата с рукола и царевица
Лесно | Порции 1-2
| Видяна: 3941
Печена царевица с пресни зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 кочан царевица
- шепа рукола
- 1 домат
- прясна мащерка
- песто с босилек
- 1/2 глава червен лук
- зехтин
- балсамов оцет
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180ºС. Сложете царевицата да се изпече заедно с обвивката за 35 мин.
2. В купа нарежете руколата, домата и лука и прибавете мащерката. Разбъркайте и овкусете със зехтин и оцет.
3. Когато царевицата е готова, махнете обвивката и остържете зърната с нож в купата при салатата. Добавете пестото и разбъркайте.
4. Поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ