Полезен шоколад от райска ябълка
Вегански шоколад от райски ябълки с какао и мед.
Необходими продукти:
- 1 райска ябълка
- 2 с.л. неподсладено какао на прах
- мед
- още какао или друго за украса по желание (кокосови стърготини, листа мента, физалис)
Начин на приготвяне:
1. Разполовете райската ябълка и с лъжичка извадете семките от всяка половинка. Работете директно над купата на чопъра, за да може всяка паднала капка да влезе в сладкиша. След това огребете много добре ядливото съдържание и го прехвърлете в купата.
2. Добавете какаото. Можете да подсладите с мед по желание, но плодът и без друго е сладък, така че не е необходимо да добавяте излишни калории. Все пак, ако желаете по-голяма сладост, сипете 1-2 ч.л. мед.
3. Пюрирайте в продължение на 1 минута на слаба степен. След това разбъркайте и пюрирайте още 1 минута.
4. Получения крем прехвърлете с помощта на лъжичка в силиконови формички - можете да изберете от малките за бонбони или пък по-големите, предвидени за къпкейкове. Важното е само да са силиконови.
5. Приберете в хладилник за 2 часа. След това внимателно извадете от формичките и подредете в чиния. По желание поръсете с какао през цедка за разкош или украсете с друга декорация по избор.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ