Салата с рукола и цвекло
Есенна салата с райска ябълка, цвекло, рукола и дресинг.
Необходими продукти:
- 1 райска ябълка
- 1 сварено цвекло
- шепа рукола
За соса:
- 1 ч.л. лимонов сок
- 3 с.л. зехтин Extra Virgin
- 2 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. черен пипер
За гарниране:
- 30 г сирене по желание (бяло, синьо или рикота)
- кедрови ядки (или други по избор)
Начин на приготвяне:
1. В купичка смесете съставките за соса и разбъркайте добре докато захарта и солта се разтворят.
2. Цвеклото нарежете на малки хапки, а райската ябълка обелете и нарежете на малки правоъгълници.
3. На дъното на 1 или 2 чинии разпределете руколата. Оргоре - хапките цвекло, а върху тях - парченца райска ябълка.
4. Поръсете с натрошено сирене от вид по желание и с ядки по избор. Залейте с дресинга непосредствено преди сервиране.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ