Регистрация

Домашно омесени дъмплинги с кайма

Домашно омесени дъмплинги с кайма
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 1292

Кнедли, ньоки, равиоли или дъмплинги с домашно тесто и плънка от мляно месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 2 яйца
  • 200 мл вряла вода
  • 50 мл олио
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 800 г мляно свинско месо + 60 мл вода
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер + още 1 ч.л. сол
  • 3 л вода + 1 с.л.  сол
  • 3 дафинови листа
  • 70 г масло

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното със солта в купа. Оформете кладенче и чукнете в него яйцата. С вилица леко ги поразбийте без да разпадате кладенчето от брашно.

2. Сипете олиото във врялата вода (водата трябва да е с температура около 80 градуса), разбъркайте и залейте яйцата. С вилица започнете да приобщавате брашното към мокрите съставки докато се смесят. Не е необходимо да става тесто на този етап.

3. Набрашнете плот и изиспете съдържанието на купата. Месете докато се получи гладко, твърдо нелепнещо тесто. Приберете в плик и сложете в хладилника за 15 минути.

4. През това време пригответе плънката като в чопър смелите на крем чесъна и лука. Изсипете каймата в друга купа, разбъркайте с 50 мл вода на стайна температура и залейте с лучената каша. Добавете 1/2 ч.л. черен пипер + 1 ч.л. сол и замесете.

5. Извадете тестото от хладилника и го разделете на 2 части. Едната върнете в плика, а другата върху набрашнен плот оформете на фитил с дебелина около 2,5 см. След това нарежете на напречни парчета през 1 см. Всяко парче полагайте върху набрашнен плот и разточвайте на тънък кръг.

6. В средата на всеки кръг сложете от каймата, след това с пръсти оформете на мидичка, запечатвайки двата края. На финала завийте краищата на готовия дъмплинг един към друг. Действайте така докато сте готови и с двете части на тестото.

7. Кипнете водата със солта и дафиновите листа на умерен огън в голяма тенджера. Сложете половината или 1/3 от общото количество и варете под капак 5 минути. Извадете с голяма цедка, гевгир или решетъчна лъжица и отцедете хубаво от водата. Прехвърлете в купа, а в тенджерата сложете следващата доза за варене.

8. Когато сте готови с цялото количество, нарежете масло върху кнедлите и разбъркайте докато топлината им го разтопи. След това разпределете в индивидуални порции и сервирайте.

 

Източник:YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
5
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта