Друсан кебап със свинско и вино
Задушено свинско с лук, вино и домати.
Друсан кебап - традиционна българска гозба с подлютени късчета свинско, сготвени в компанията на много лук, вино и домати. Ароматът на чубрица от ястието напомня за бабината кухня, а ето и как се готви ястието в Кухнята на Звездев.
Месото трябва да е шаренко, за да бъде ястието достатъчно мазничко. Нарязва се на едри хапки и се запечатва в сгорещено в тенджера олио. Вместо да се бърка с дървена лъжица, се похлупва с капак и се друса - откъдето идва и името му. Към запечатаните мръвки се добавя нарязания на едро лук, нарязан белен домат на кубчета, чубрица, люто чулше, червено сухо вино и още подправки. Огънят се намаля на умерен и гозбата остава да къкри под капак, като периодично се друса. След 10-тина минути е готова за сервиране - можете да поднесете с картофена гарнитура или зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ