Солени бонбони от черен дроб
Бонбони от месо с плънка от зеленчуци.
Необходими продукти:
- 500 г черен дроб (телешки или свински)
- 1 голяма глава лук
- 1 морков
- 100 г кашкавал
- 100 г масло
- сол, черен и лют пипер на вкус
- магданоз по желание
Начин на приготвяне:
1. Дробът измийте, нарежете на парченца и запържете в 20 грама от маслото. Овкусете със сол и пипер и минете през месомелачка. Залейте с още 30 грама разтопено масло, замесете кайма и приберете в хладилника.
2. Моркова рендосайте, а лука наситнете. Задушете в 10 г масло, овкусете със сол и пипер и минете през месомелачка. Разбъкайте с половината от рендосания кашкавал и добавете наситнен пресен магданоз по желание.
3. С ръце от дробчетата оформяйте сплеснато топче, завивайте в него част от зеленчуковата плънка, въргаляйте между дланите си докато топчето стане кръгло като бонбон и след това по желание овъргаляйте в останалия ренодсан кашкавал или в наситнени пресни билки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ