Затворен сандвич с яйце и шунка
Мини сандвичета от самоделни хлебчета.
Необходими продукти:
- 2 1/4 ч.ч. брашно
- 1 1/2ч.л. мая
- 1/2 ч.ч. захар
- 2/3 ч.л. сол
- 2 яйца
- 3 с.л. разтопено масло
- 1 1/2 ч.ч. топла вода
- 2 резена шунка (или малки наденички)
- 2 варени яйца
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата и смесете с топла вода, мая, захар и сол.
2. Когато всички продукти се разтворят, бавно прибавете брашното и маслото и омесете с ръце.
3. Оставете тестото да втаса 45-60 мин. на топло. Трябва да увеличи 2-3 пъти обема си.
4. Разделете втасалото тесто на 16 малки парчета и заделете. Оставете да втасат за още 5-10 мин.
5. С точилка разточете парчетата и сложете яйце и шунка в центъра на всяко.
6. Прегънете, така че да увиете плънката. Сложете готовите сандвичи в незалепваща тавичка за печене и изчакайте 45 мин. да втасат.
7. Намажете с разбито яйце отгоре и по желание поръсете с нарязан зелен лук за украса.
8. Печете 13 мин. на 190°С.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ