Регистрация

Домашно гюзлеме със сирене и кашкавал

Домашно гюзлеме със сирене и кашкавал
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1600

Баница с готово тесто и плънка от бяло сирене, крем сирене, яйце и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г бяло сирене
  • 125 г крем сирене (1 опаковка - малка)
  • 1 яйце
  • черен пипер
  • лют или сладък червен пипер (или микс)
  • 180 г кашкавал
  • магданоз или босилек (пресен)
  • 500 г готово тесто
  • брашно и масло за месене и печене
  • шарена сол или чубрица

Начин на приготвяне:

1. Оставете крем сиренето да се отпусне на стайна температура в купичка.

2. Добавете рендосания кашкавал (като си запазите около 30 г на око от него за поръска), яйцето и натрошеното с пръсти на ситно сирене. Прибавете и наситнени листенца прясна подправка, овкусете с пипер и разбъркайте докато се получи гъста кашичка.

3. Върху набрашнен плот премесете тестото и го разточете на кръгла кора. Изсипете плънката в средата ѝ и разнесете в центъра.

4. Съберете крайщата на кръга отгоре, за да се затвори плътно и отстранете образувалата се тестена туфичка. Внимателно с точилка разточете вече оформената питка, като внимавате да не се скъса.

5. Намажете щедро с масло дъното и стените на кръгла тава със сходен на получената питка диаметър.

6. Прехвърлете нежно гюзлемето в тавата, отгоре подредете няколко тънки слайса масло и поръсете с рендосан кашкавал и шарена сол или чубрица.

7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути малко под средното ниво. Следете кората и по нея преценете готовността на баницата.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта